Dacoma sikrer, i samarbejde med SDU, støtte fra Den Danske Maritime Fond til et innovativt projekt inden for skibsstabilisering og AI.
I en ambitiøs indsats om at udvikle fremtidens maritime teknologier, har vores medlem Dacoma – en ledende aktør inden for maritim innovation – sammen med Syddansk Universitet (SDU) fået godkendt projektet SAFEMARVEL og sikret støttet fra Den Danske Maritime Fond. Målet med projektet er at udvikle en avanceret sikkerhedskritisk kontrolramme for rullestabilisering af maritime fartøjer ved at anvende kunstig intelligens (AI) og avancerede læringsbaserede kontrolsystemer.
Med en vision om at revolutionere maritime kontrolsystemer, arbejder Dacoma & SDU Mechatronics på at skabe en ramme, der integrerer matematiske barrierer og reinforcement learning metoder, for at sikre skibes stabilitet under alle søforhold.

Denne fusion af AI og maritime kontrolsystemer markerer et stort spring fremad for branchens sikkerhedsstandarder. Vi har store ambitioner med projektet, hvor målet er at skabe kontrolsystemer, som kan garantere 100% skibssikkerhed og stabilitet, siger direktør og stifter Arnd Baurichter fra Dacoma.
Danmarks ambition for den maritime fremtid
Projektet understreger Danmarks ambition om at være en førende nation inden for den maritime sektor og blue tech. Resultaterne af projektet vil give partnerne en kontrolsystemramme med indbyggede sikkerheds- og robusthedsegenskaber, som vil have bred anvendelighed inden for alle AI-baserede maritime applikationer og dermed have en betydelig indvirkning på det automatiserede og optimerede marked for skibsstabilisatorer på verdensplan.
Med blikket mod fremtiden og stærke hænder ved roret, så navigerer Dacoma og SDU mod en ny æra af øget sikkerhed og effektivitet på havet. For mere information om SAFEMARVEL projektet og Dacomas rolle heri, besøg Dacoma og Den Danske Maritime Fond.
FAKTA Ledende i projektet SDU Mechatronics: Mekatronik er et tværfagligt felt, som kombinerer mekanik, elektronik og software til at designe og styre komplekse systemer. Mechatronics bidrager bl.a. med viden omkring systemkomponenter, sensorer, automatisering og teknologi. Projektpartnere Dacoma: Dacoma er en dansk virksomhed der specialiserer sig i udvikling af avancerede løsninger til maritime applikationer. Fokus hos Dacoma er at integrere avanceret teknologi, herunder AI og avancerede kontrolsystemer for at forbedre sikkerhed til søs. SDU Fysik (Institut for Fysik, Kemi & Farmaci): Inden for SDU Fysik er der bl.a. fokus på relativitetsteori, elektromagnetisme, termodynamik og mere. SDU Fysik bidrager med viden angående teknologiudvikling og industriel innovation Projektstøtter Danske Maritime: Danske Maritime er en interesseorganisation for danske rederier, der har fokus på at fremme danske skibes konkurrenceevne og interesser på det internationale marked. TUCO MARINE GROUP: TUCO er specialiseret i at designe og producere avancerede maritime løsninger. Fokus i virksomheden er at udvikle og producere brændstofs effektive skibe til forskellige formål. HarborMax: HarborMax er en virksomhed, der er leverandør af havne- og terminaludstyr samt skibsudstyr. Virksomheden specialiserer sig bl.a. i produktion og installation af løsninger til skibsoperativitet. Sternula: Sternula er en dansk virksomhed der leverer avancerede softwareløsninger til maritime virksomheder. Sternula er specialister når det kommer til udvikling af software til skibsadministration og drift. BlueTech Center: BlueTech Center er en organisation der fungerer som et netværkscenter i det maritime Danmark. BlueTech Center faciliterer netværksaktiviteter og arrangementer, som er med til at fremme samarbejde og vidensdeling inden for den maritime sektor. |