Tre vigtige pointer om ESG

Interessen var stor, da vi i januar afholdt netværksmøde om ESG og CO2-reduktion. Og emnerne er da også topaktuelle, for ESG er ikke til at komme uden om – heller ikke i den maritime branche. Ikke kun pga. de kommende krav til afrapportering fra EU, men også fordi store virksomheder i højere og højere grad stiller krav til CO2-reduktion og ESG-afrapportering hos deres underleverandører. 

Har du styr på Scope 3? Det var et af de store spørgsmål fra vores oplægsholdere, da vi for nylig holdt netværksmøde om CO2-reduktion og ESG i den maritime branche.

Og det eneste rigtige svar til det spørgsmål er: JA! Det var meget tydeligt, da dagen var omme. Du SKAL have styr på Scope 3.

De tre skarpe oplægsholdere, Søren Vinther Hansen fra VesOPS, Palle Mathiasen fra Erhvervshus Fyn og Jenny Schmigale fra Scandlines kom godt omkring ESG og CO2-reduktion og havde mange gode pointer med.

Vi har samlet tre af de vigtigste pointer her:

💎Det kan betale sig at arbejde med ESG – Hvis det ikke allerede er et lovkrav for din virksomhed, så er det (eller bliver meget snart) er krav fra dine kunder.

💎Du SKAL have styr på Scope 3 – I en gennemsnitlig virksomhed kommer op til 80% af CO2-udledningen fra aktiviteter, virksomheden ikke selv ejer og kontrollerer. Fx transport og distribution af varer. Du kan altså ikke lave et troværdigt klimaregnskab, hvis du ikke har Scope 3 med.

💎Kommuniker jeres ESG-initiativer – Alle bæredygtighedstiltag i din virksomhed kan bruges effektivt i jeres markedsføring. Bæredygtighed sælger!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *